Dit is Greta

Dit is Greta

Geboren en getogen op de Friese klei voelt Greta zich één met de natuur en de elementen. Van jongs af aan is ze echt een buitenkind. Maar door haar aderen stroomt ook het ondernemersbloed van haar ouders en natuurlijk krijg je als kind hier veel van mee.

Na de middelbare school kiest ze voor het Grafisch Lyceum en begint na haar afstuderen als ontwerper en later ook als accountmanager bij een reclamebureau. Eigenlijk komen daar al de twee werelden samen, die Greta op haar eigen wijze samenvoegt in BRYCK: eigen creatie en commercie met oog voor natuur en de wereld.

Eenvoud, tijdloosheid en duurzaamheid lopen als een onzichtbare maar voelbare draad door de ontwerpen van Greta’s hand, waarbij ze graag de samenwerking opzoekt met lokale producenten die het ambachtelijke vakmanschap tot in de vingertoppen beheersen.

Tegenwind is een bekende gast op het Friese platteland. En dat is precies wat Greta graag opzoekt in haar creatieve proces. Niet kiezen voor de makkelijke weg, niet meegaan met de massa, maar net zo lang ontwerpen en finetunen totdat het helemaal klopt met dat wat het hart haar influisterde. 

De connectie met de buitennatuur zoekt Greta vaak op, het liefst elke dag. Zeilen en fietsen, met het verstand op nul en de blik op oneindig… Haar manier om creatief gevoed te blijven. En áls ze binnen moet zijn, dan maakt ze voedzame creaties in de keuken of gaat ze los achter haar schildersezel. Waarbij het genieten van het grote geluk in de kleine details al net zo inspirerend werkt.

Samen met een aantal waardevolle collega’s werkt Greta gestaag aan de verdere ontwikkeling en het succes van BRYCK. En dat blijft niet onopgemerkt: inmiddels staat het outdoor designmerk voor een continu groeiende, zuivere collectie die zowel lokaal, nationaal als internationaal gretig aftrek vindt.