2016... Een bijzonder jaar!

Vandaag kijk ik, terwijl de houtkachel flink brandt (want de thermometer staat al weer onder nul) terug op het jaar. Nog even en 2017 doet zijn intrede. Het jaar is voorbij gevlogen. Maar met een positieve blik kijk ik terug.

 

Verhuizen.. een stap voorwaarts

Begin dit jaar is BRYCK verhuisd. Van locatie Ter Huivra naar Slachtedyk in Joure. De nieuwe locatie, een bijzonder plek voor Joure, maar zeker ook voor Noord-Nederland, waarbij pand FJ08, de oude DE- fabriek een nieuwe functie heeft gekregen. Energieke en creatieve ondernemers hebben van deze locatie een bijzonder werkplek gemaakt. Een plek om te werken, te ontwikkelen, te inspireren, te creëren, te ondernemen en mensen te ontmoeten. En ik mag er één van zijn.

 

Ons BRYCK kantoor en showroom is gevestigd op de bovenverdieping met uitzicht op de jachthaven. Achter het pand ons magazijn en is er ruimte om voorraad te kunnen houden en wordt logistiek alles tot in de puntjes uitgevoerd. We schaffen een BRYCK bus aan zodat we leveringen door Nederland, België en Duitsland grotendeels zelf kunnen doen. Daarnaast schakelen we wekelijks onze vrienden van DHL of DPD in:-).

Buiten is mooi, binnen nog inspirerender. Ik vind het boeiend hoe de vakmensen van FJ08 interieur met liefde voor kwaliteit, ambacht en detail, dit onderkomen tot een uniekheid hebben gebracht.

 

Nieuwe collectie

Omdat kwaliteit ook voor ons heel belangrijk is, hebben we begin dit jaar besloten om over te gaan naar hoogwaardige stoffen van Sunbrella. Wat een genot! Geen aparte binnen- of buitencollecties meer maar deze stoffen zijn zo prachtig en 'aaibaar' dat ze voor beide van toepassing zijn. Tien kleuren hebben we in de collectie opgenomen. Dit was geen gemakkelijke opgave omdat er zoveel keuze is. Met verscheidene sample stoffen in onze tas hebben we meerdere malen (op verschillende momenten, want iedere keer is het daglicht anders) een buitenwandeling gemaakt, om de juiste kleur te kunnen bepalen. Klinkt gek misschien maar we willen er zeker van zijn dat we de juiste keuzes maken. Het is gelukt. Het is niet voor niets dat de natuur mijn grote inspiratiebron is...

 

Dealers, projecten en events

Door uitbreiding van ons netwerk en de juiste inzet van onze marketingstrategie hebben we afgelopen jaar vele BRYCKS mogen leveren aan onze dealers, de particuliere markt en een aantal mooie projecten zoals (hotel)ketens, luxe horecagelegenheden en verhuurprojecten. FashionWeek Nederland was een groot succes en stonden onze lounge meubelen een week lang op de terrassen van de Westergasfabriek. Verscheidene events passeerden de revue. Met als afsluiter in december de Masters of LXRY in de RAI Amsterdam.

 

We ontwikkelen door...

De passie voor het ontwerpen van bijzondere, tijdloze, luxe maar duurzame interieurs en designs staat niet stil. We ontwikkelen door. Bezoeken binnenlandse- en buitenlandse beurzen. Werken we samen met bloggers en worden er fotoshoots/binnenkijkers gemaakt voor verschillende woon/lifestylebladen.

 

Om de juiste koers te bepalen en beter inzicht te krijgen fietste ik in het voorjaar naar Harlingen, stapte ik op de boot naar Vlieland. Met mijn schetsblok in de fietstas verbleef ik 3 dagen op het eiland bij Badhotel Bruin. Fietsen, kijken, over het strand wandelen en op zijn tijd op een terrasje een hapje en drankje nuttigen. Een stappenplan maken, strategie bepalen. Vorige week pakte ik de bladzijden er weer eens bij. 80% van de ideëen en plannen zijn uitgevoerd. Het overige blijft staan en nemen we mee naar het nieuwe jaar. Als het voorjaar lonkt pak ik weer mijn fiets en ga ik op herhaling.

 

Hout, staal, wol en klei

Onze BRYCK Blockx, het stalen houtrek is nieuw leven in geblazen. Een mooie (online) rekentool is uitgevoerd en met de nodige publiciteit in de lifestylebladen en kranten als resultaat. En dan onze BYS by BRYCK, ons nieuwe bijzettafeltje. Wat hebben we al een positieve reacties hierop gehad. Nederlands fabrikaat, sobere vorm, multifunctioneel gebruik. De buisvormige kaarsstandaard die bijgeleverd wordt (incl. kaars) heeft een sterke magneet. Zo plaats je de houder waar je wilt en blijft deze toch kaarsrecht en veilig naast je staan. BYS is altijd by your side...

 

Onze collectie wollen plaids hebben we uitgebreid. En ook hebben we dit voorjaar een Friese keramiste ontmoet die met ons het creatief proces is ingeslagen met betrekking tot de ontwikkeling van onze EARTHEN by BRYCK collectie. Een pracht resultaat wat voortreffelijk in beeld is gebracht en te zien is in ons lookbook en te bestellen op onze vernieuwde website.

Het is soms een hele opgave. Niet alle ideëen en ontwerpen vinden voortgang en worden (nog) niet getoond aan het grote publiek. Omdat we het, met ons kritisch oog, nog nèt niet goed genoeg vinden of nog verder (door)ontwikkeld moet gaan worden. Of dat we simpelweg nog geen geschikte Nederlandse fabriek hebben gevonden voor productie... Het blijft hoe dan ook een (mooie) uitdaging.

 

Binnen en buiten

Onze design loungemeubelen en andere accessoires zijn dus allemaal 'Dutch Design' en geschikt voor buiten- en binnengebruik. Wel zo gemakkelijk... en duurzaam. Waarom je huis en tuin vol zetten met allerlei spullen terwijl een paar mooie elementen ook zo prachtig kunnen zijn en je rust geven.

 

Volg je hart. Doe wat je wilt doen... Ik ga voor een mooi nieuw jaar, jij ook?

 

Een groet en glimlach,

Greta | BRYCK